Τα Νέα μαςΠρόγραμμα αυτόματης συνεννόησης με το γιατρό στη νοηματική γλώσσα


Δημοσιεύθηκε στις 14 Μαίου, 2021


Είχαμε την χαρά φιλοξενηθούμε στην εκπομπή Ο3 στην ΕΡΤ3, όπου πραγματοποιήθηκε σύντομη παρουσίαση της εφαρμογής που αναπτύχθηκε.Τρίτη συνάντηση όλων των εταίρων στο Ηράκλειο


Δημοσιεύθηκε στις 7 Οκτωβρίου, 2019


Πραγματοποιήθηκε η τρίτη συνάντηση όλων των εταίρων, για να συζητήσουμε την πρόοδο των εργασιών και να προγραμματίσουν τα επόμενα βήματα. Η συνάντηση διοργανώθηκε από το Ι.Τ.Ε., στο Ηράκλειο. Επιπλέον, είχαμε την χαρά φιλοξενηθούμε στο Πρόγραμμα Διάχυτης Νοημοσύνης του Ι.Τ.Ε, όπου είδαμε state-of-the-art διεπαφές ανθρώπου-υπολογιστή που αναπτύσσουν οι ερευνητές του.


3rd meeting photo

Ξεκίνησαν οι βιντεοσκοπίσεις στην Αθήνα


Δημοσιεύθηκε στις 23 Ιουλίου, 2019


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ξεκινήσαμε τις βιντεοσκοπήσεις για την δημιουργία ενός παράλληλου corpus της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της Ελληνικής. Στήσαμε το στούντιό μας, που περιελάμβανε μια κάμερα υπολογιστικής όρασης της Ximea και μια συσκευή Kinect για καταγραφή βάθους, στον φιλόξενο χώρο της σχολής νοηματικής γλώσσας Κ.Ε.Τ στην Αθήνα. Στην βιντεοσκόπηση συμμετείχαν οκτώ έμπειροι νοηματιστές, που απέδωσαν δεκαεννέα διαφορετικά σενάρια διαλόγου. Στο τέλος της δεύτερης μέρας, είχαμε στα χέρια μας έξι ώρες βίντεο, που θα συμπεριληφθούν στην βάση δεδομένων μας.


content recording in athens 1st photo
content recording in athens 2nd photo


Δεύτερη συνάντηση για το έργο HealthSign


Δημοσιεύθηκε στις 1 Απριλίου, 2019


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 1η Απριλίου 2019, η δεύτερη συνάντηση του έργου, στην Αθήνα, σε χώρο του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών. Οι παρουσιάσεις που έγιναν αφορούσαν τις τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος.


Second meeting 1st photo
Second meeting 2nd photo

Πρώτη συνάντηση του έργου στην Πάτρα


Δημοσιεύθηκε στις 27 Ιουλίου, 2018


Σήμερα, στις 27 Ιουλίου 2018, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του έργου, σε χώρο του Πανεπιστημίου Πάτρων. Σκοπός της ήταν η καλύτερη γνωριμία όλων των εταίρων, και o συντονισμός των εργασιών τους. Οι παρουσιάσεις που έγιναν περιλάμβαναν επίδειξη των τεχνολογιών και μεθόδων που έχουν αναπτύξει οι εταίροι. Καθώς επίσης και μια πολύ ενδιαφέρουσα εισαγωγή στον χώρο της νοηματικής γλώσσας. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, δημιουργώντας σε όλους υψηλές προσδοκίες για την πορεία του έργου.


Kick-off meeting first photo
Kick-off meeting second photo